رها کن غم که دنیا غم نیارزد
مکن شادی که شادی هم نیارزد
مقیمی را که این دروازه باید
غم و شادیش را اندازه بایدراه برای شاد شدن فوری10
1. در خانه یک تاب نصب کنید . هیچ چیز مفرح و لذت بخش تر از داشتن یک تاب در حیاط یا خانه نیست. دوستان، همسایه ها و حتی غریبه ها ممکن ابا دیدن این تاب دوست دارند دقایقی بر روی ان بنشینند و به دوران کودکی خود بازگردند . یک روز مادری با دو بچه کوچکش وارد خانه ما شدند. نمی توانستند من را ببینند اما من صدای زن را شنیدم که به بچه هایش می گفت، "نگاه کنید اینجا خانه همان زنی است که تاب دارد. اون خیلی زن باحالیه!"
2. چرا فقط یک بار . چرا باید سبزی پلو با ماهی شب عید کنار همه اعضای خانواده را فقط یکبار در سال بخورید؟ همه همیشه می گویند، "بیشتر از اینها باید دور هم جمع شویم و از این مراسم ها داشته باشیم." ما خودمان سه بار در سال همچنین مراسمی می گیریم و سبزی پلو با ماهی را با همه متعلقاتش که شب عید درست می کنیم، آماده می کنیم و کنار هم جمع می شویم و شبی خوب و خاطره انگیز برای خودمان درست می کنیم.
3. شیرینی یا شکلاتی درست کنید و بی دلیل آنها را به یک غریبه هدیه کنید. وقتی همیشه خودتان بودید و آن طور که میل داشته یا نداشته زندگی کردید اینبار حتی برای دقایقی چند برای یک نفر دیگر زندگی کنید یک کسی که هرگز باور نمی دارد که چه چیزی در انتظارش است
دیدن جرقه تعجب و لذت در چشمان کسی که چیزی به او میدهید از درخشش الماس بیشتر است باور ندارید یک بار امتحان کنید برای این کار از منطقه امن خودتان یعنی درونی که به ان عادت کرده اید بیرون بروید می توانید ارزشمندترین لحظات زندگی را برای خودتان بسازید. خاطره انگیزترین هدیه همیشه غیر منتظره ترین آنهاست. وقتی یک ظرف شیرینی شکلاتی به کسی هدیه کنید، لبخندی که روی لبهای فرد مقابل می نشیند واقعاً شگفت انگیز است. آنجاست که می توانید کلی با آن غریبه حرف بزنید و بخندید و لحظاتی را بسازید که هیچکدامتان فراموشتان نشود.
4. خودتان را مسخره کنید و بخندید. دفعه بعد که کاری خجالت آور انجام دادید آن را پنهان نکنید. آن را برای دوستان و اعضای خانواده تعریف کنید و با هم دقایقی را بخندید و شاد باشید.
5. بزرگترین و پر سر و صداترین مشوق خود باشید. من نامه ای برای خودم نوشتم و در آن همه خصوصیات و ویژگی های خوبم را یادداشت کردم و توضیح دادم چرا می توانم دوست خیلی خوبی برای هر کسی که دنبال دوست است، باشم. اول خجالت می کشیدم که از خودم تعریف کنم اما اگر خودم خودم را تحسین نکنم چطور می توانم از دیگران انتظار داشته باشم ویژگی های خوب من را ببینند؟
6. اجازه ندهید آتش نشان زیرتختتان خانه کند. چه می شد “اگرها” را دور بریزید. اگر قرار است ساعت 3 نصفه شب آتش سوزی برایتان اتفاق بیفتد، باید تمرین کنید (مثل تمرین های استفاده از کپسول آتش نشانی که در مدرس انجام می دادیم درحالیکه جایی آتش نگرفته بود). وقتی دچار ترس یا اضطراب می شوید، من همیشه این جمله را به یاد می آورم، "یک نفر باید وقتی بچه بودم این را به من می گفت." این شعار هیچ ارتباطی به ترس من ندارد اما باعث می شود چرخه های نگرانی من متوقف شوند چون قبل ازاینکه بحران پیش بیاید من آن را تمرین کرده ام.
7. کهنه ها را دور بریزید تا جا برای چیزهای جدید داشته باشید. من در یک خانه قدیمی زندگی می کنم. شاید رمانتیک به نظر برسد و البته هم اینطور است اما تازمانیکه بخواهید جایی برای نگه داشتن چیزی پیدا کنید. فقط با داشتن چهار کمد کوچک و نبود انباری هر چیزی جای خودش را دارد. قاعده ای که دنبال می کنم این است که اگر چیز جدیدی بخرم، یک چیز قدیمی را باید دور بیندازم. این فرمولی است که باعث می شود بتوانم زندگیم را متعادل و متوازن نگه دارم چون باعث می شود این سوال را از خودم بپرسم، "واقعاً چه چیزی برایم مهم است؟"
8. شکافهای شخصیتتان را قبول کنید. من فهمیده ام که من کمی عجیب هستم. عجیب و تا حدودی نه چندان جذاب چه می توانم بکنم شخصیتی که سالها شکل گرفته و برای تغییر ان راه ساده ای در پیش رو نیست شخصیت من جنبه های گیج کننده ای دارد و گاهی اوقات می بینم که دلم می خواهد دور بریزمشان. اما بعد یاد این قسمت از یکی از ترانه های لئونارد کوهن می افتم که میگوید، "هر چیزی شکاف هایی دارد که از همانجا نور وارد آن می شود." پس بااینکه ممکن است خیلی ها این جنبه های خاص شخصیت من را شکاف هایی در شخصیم بدانند، آن نوری که از آن شکاف ها واردم می شود باعث می شود فردی خلاق و به نظر خودم جالب باشم. شاید کسی از راه برسد و این شکاف را دوست نداشته باشد اما از حظور نور نیز بی بهره می ماند برای تنبیه کردن خود از هیچ ابزاری استفاده نکنیم زیرا می توان به جای تنبیه خود اقدام به کاری نمود که دیگران ان را دوست دارند این بهترین راه مبارزه با کارهایی است که کمی برای دیگران ناخوشایند است .
دوستان خوئد را گاهی به حال خود رها کنیم و به صف تماشای طبیعت برویم این کار رمقی تازه به حرکت ما می دهد حرکتی به سوی بهتر شدن .
9. برای یکی یادداشت بگذارید کی بهتر از خودتان . وقتی کاری کنید که یکی از دوستانتان بفهمد که به او فکر می کرده اید باعث می شود لبخندی روی لبهای او و البته خودتان بیاورد. خیلی وقت ها ایمیل های کوتاهی مثل این به دوستانم می زنم، "دیروز که برای خرید رفته بودم یک بلوز آبی خیلی خوشگل دیدم، من را یاد بلوزی که پارسال برای ناهار بیرون رفته بودیم پوشیده بودی انداخت. آبی خیلی به تو می آید سعی کن بیشتر آبی بپوشی!" شاید وقتی ایمیل را بفرستم احساس عجیبی به من دست بدهد اما نوشتن آنها لبخندی روی لبهایم می آورد و می دانم برای دوستم هم همینطور است.
10. اشکالی ندارد اگر گاهی اوقات قوانین را بشکنید. شاید کودکانه و نا جالب باشد اما یک بار امتحان کنید و مزیت آن را دریابید ( البته قوانینی که نادیده گرفتن آن لطمه ای به دیگران نمی زند مخصوصا قوانین اجتماعی و حقوقی ) ابتدا از قوانین درونی خود شروع کنید از کوچکترین شروع کنید و پایانی را نیز برای آن در نظر بگیرید بدون پایان هیچ قوانینی را زیر پای نگذارید قانونی که موقع بچگی در خانه ما بود این بود، "اگر کاری را شروع کردی باید تمامش کنی." به خاطر همین بود که همیشه در کتابخانه کتاب های نازک را برای خواندن انتخاب می کردم. اما الان که بزرگ شده ام اگر کتابی را دوست نداشته باشم خیلی راحت دست از خواندن آن بر می دارم. خیلی وقت ها هم کمی از اول کتاب می خوانم، کمی از آخر آن و کمی از وسط.این کتاب متعلق به خودم است چرا نباید اینکار را بکنم؟
بیایید کتاب را بخرید و یک روز دو روز سه روز و اگر شد یک هفته آن را با خود به هر کجا که دوست دارید ببرید و کم کم ان را بخوانیدهیچ قانونی وجود ندارد که بگوید چنین نکنید . برای این آن کتاب را می خوانید که از آن لذت می بریدپس هر طور که بیشترین لذت را ببرید همان کار درست است.
با سلام
این مقاله را آقای اسفندیار الموتی از اراک برای این وبلاگ ارسال داشته اند اما درتوضیح این مطلب که آیا آن را خود نگاشته و یا از جایی دیگر کپی کرده اند اشاره ای ننموده به هر ترتیب مهم آن است که در این خصوص با این وبلاگ همکاری فرمودند .
از انجاییکه بخش اعظمی از این نوشتار به حقوق زنان در اقمارگذشته اشاره دارد این نکته نیز باید در نظز گرفت که هرچند درگذر این زمان نیز پیشرقت هایی در عرصه حقوق انسانی این جنس ظریف رخ داده است اما همچنان این جنیسیت در رضایت کامل به سر نمی برد.
به دور از هر گونه گرایش و یک سو نگری اینگونه برداشت می شود در جامعه ما زن از ارزش بیشتری نسبت به گذشته ( در همین کشور) برخورداردار است هرچند که نمی توان پاره ای از اختلافات در برداشت نظر ها بین مرد و زن را نادیده گرفت اما می توان با کمی اختلاف اینگونه ابراز داشت که اگر پاره ای از مایحتاج زنان از جمله حقوق فردی و اجتماعی انان گسترده تر گردد بدون شک کشور ایران محیط امنی برای زندگی هر زنی به شمار می رود اگر به تاریخچه قبل از انفلاب و و صجنه های حضور زنان در مجامع کنونی نظری منصفانه داشته باشیم این نگرش گواه این امر است که خانم ها تا رسیدن به اهدافشان مسافت چندانی را در پیش رو نخواهند داشت و می توان شاهد بود که از این پس در آینده ای نه چندان دور بین دو جنسیت زن و مرد اختلاف فاحشی وجود ندارد .
با گذر از اوصاف فوق و به دور از حقیقت و یا کذب بودن مطالب ذیل یک نکته قابل قبول است که هرگونه ظلم و ستمی که در حق زنان ایجاد شده باز سوی مردان صورت گرفته است و ان تعداد زنانی که در معرض ستم از جنس خود واقع شده اند در واقع این زنها جزو بد اقبال ترین زنان عصر خویش می باشند.
این مطلب را برای ان دسته از خانم های محترم در وبلاگ مردان ساراول جای داده ام که در بعضی از کامنت هایشان اشاره داشته اند که چرا در این وبلاگ از خانم ها سخنی به میان نمی آید .
نقش
زن در ارتقاء معنوی جامعه
زنان و بانوان از ارکان اساسی جوامع بشری اند و عالی ترین نقش سازنده را با عناوین همسر و مادر در دوایر زیستی انسانی دارا می باشند و بدین خاطر است که اگر بانوان در جامعه ای سالم و با کمال و عفت پیشه باشند و از انحرافات بنیان برانداز بدور باشند ،آن جامعه در کمال سلامت اخلاقی و سعادت انسانی خواهد بود . بنابراین بی جهت نیست که دین جاودانی اسلام که دربردارنده تمامی نیازهای بشر مترقی تا پایان قرون تکاملی انسان است اهمیت زیادی به این قشر بزرگ و مهم جامعه داده است.
در این نوشتار سعی بر این است تا با بیان مقدماتی از دیدگاه نسبت به زن و جایگاه مادی و معنوی او در جوامع بشری از دیروز تا امروز به نقش و جایگاه زن در عرصه فعالیتهای معنوی و تأثیر آن بر نسل آینده بپردازیم .
در میان کشور های غربی با وجود این هجمه های فرهنگی از زنان به عنوان ملعبه ای برای دستیابی به مقاصد شوم خود بهره های فراوانی برده اند و آنان را در جهت رسیدن به خواسته های خود استثمار قرارداده و به نوعی از آنان استفاده ابزاری می نمایند .
با توجه به آنچه راجع به موقعیت زن امروز گفته شد بهتر است اشاره ای نبز به زن دیروز داشته باشیم
مظلومیت زنان در جهان قبل از اسلام به دو دوره می توان تقسیم کرد :
1. دوره وحشیگری : که در این دوران با زن در منتهای خشونت رفتار می شد و شأن انسانی وی را زیر پا می گذاشتند .
2. دروه تمدنهای یونان، مصر، روم و ایران : که در این دوران در اثر ادیان توحیدی برای زن جایگاه انسانی قائل بودند اما حقوق اجتماعی برای وی قائل نبودند و او را از هر حیث تابع مرد می دانستند .
جایگاه اجتماعی زن در اروپا
زن در یونان جز کالاهای تجارتی در بازارها خرید و فروش می شد و بعد از وفات همسرش حق زندگی نداشت . در خانواده های رم قبل از میلاد ، دختران و زنان برای همیشه در آن وقت کنیز و بدبخت بودند و مانند اشیا و حیوانات مورد خرید و فروش واقع می گشتند و نه ارث می بردند و نه می توانستند مالک چیزی بشوند.
زن در استرالیا و اقیانوسیه
در جزیره تاسمانی مادرانی که باید از نکته نظر احساسات مادری و غرایز فطری برای بچه های خود پناهگاه باشند ، به خاطر فقر و تنگدستی و از ترس گرسنگی به دستور پدر سنگدل ، دختران خود را اعدام می کردند و برای ارضای غریزه مادری به تربیت بچه سگ و گربه می پرداختند .
در استرالیا نیز به خرید و فروش گله و گوسفندان بیشتر اهمیت داده می شد تا به خرید و فروش بردگان زن و دختر ؛ زیرا میگفتند گوسفندان داری پشم و شیر هستند که از آن می توان پوشاک و خوراک تهیه نمود ولی از دختر کاری ساخته نیست. همچنین در این کشور زنان به مثابه حیوانات اهلی بودند و در مسافرتها باید حمل تمام اثاثیه خانه و بچه توسط زنان و روی کول آنان انجام می گرفت و در مواقع قحطی و گرسنگی زنان را می کشتند و گوشت آنها را می خوردند و چه بسا از اوقات که زنان مریض می شدند و شوهران آنها را خفه می کردند تا این که در مرگ آنها تسریع شود.
زن در آفریقا و آسیا
در آفریقا ، اهمیت زن و دختر از یک تخم مرغ هم کمتر بود؛ چرا که اگر سبد تخم مرغ از دست دختر یا زن آفریقایی می افتاد و تخم مرغهای آن می شکست ، او را به اعدام محکوم و می کشتند .
گاهی در مجالس میهمانی از گوشت دختران استفاده می کردند و گوشت آنها را کباب نموده و نزد میهمان به عنوان تعارف میآوردند.
قبایل وحشی هندوستان دختران خود را می کشتند و مهارجه های آنها چنین معتقد بودند که داشتن دختر آنهم بدون شوهر مایه ننگ است و شوهر دادن آنها نیز عار و ننگ دیگر ؛ پس چه بهتر که این ننگ از میان برداشته شود .
در عربستان نیز همانطور که می دانید دختران را زنده به گور می کردند و اعراب گاهی زن میت را جزو اموال و دارایی او به حساب می آوردند، و به صورت سهم الارث او را تصاحب می کردند .
زن در ایران
دختری را که به سن 15 سالگی می رسید باید شوهر می دانند و این کار باید حتماً با رضایت پدر و یا سرپرست خانواده انجام می شد و این درحالی بود که سن ازدواج پسران 20 سالگی بود.و دختری که ازدواج می کرد از پدر خود ارث نمیبرد.
در ژاپن نیز مرد در داخل خانواده قدرت وسیعی داشت و می توانست فرزندان خود را بر اثر برخی جرائم منجمله بی عفتی به قتل برساند و یا آنها را به بردگی و روسپی گری بفروشد .در چین نیز مشابه چنین شرایطی بر خانواده ها حاکم بود با این تفاوت که در آنجا اگر در مواقع سختی زندگی دختری به خانواده اضافه می شد نوزاد بی گناه را به دور می انداختند تا در سرمای شب بمیرد و یا خوراک گرازها شود.
درتمدن بین النهرین و بابل نیز بنا به نوشته هردوت ، هر سال دوشیزگانی را که به سن زناشویی رسیده بودند به عنوان کالا با بهای متفاوت در معرض فروش می گذاشتند.
زن در ادیان مختلف
در دین تحریف شده یهود تولد دختر ننگ آور بود و هر زنی که دختر می آورد از15 تا 70 روز نجس محسوب می شد. همچنین در مجامع عیسوی ایتالیا و اسپانیا پس از بحث زیاد معتقد شدند که در میان زنان دنیا فقط حضرت مریم (س) انسان بوده و دارای روح جاوید ؛ ولی بقیه زنان دارای صفت انسانی نبوده و برزخ مابین انسان و حیوان محسوب می گردند.
در برابر تمام این بی عدالتی ها و تبعیض ها و ظلم ها ، این اسلام بود که به زن شخصیت و مقام داد . در قرآن مجید خلقت زن و مرد در یک ردیف قرار داده شده و زن را یکی از ارکان مهم جوامع انسانی به حساب آورده است و برای نحوه سلوک و رفتار وی در جامعه آثار سرنوشت سازی برشمرده است .
خلاصه مطلب اینکه زن در نزد اقوام و ادیان و ملل سابق هیچ ارزش و اعتباری نداشته و بدترین ظلم ها و جنایات را نسبت به وی روا می داشته اند . اما ببینیم در جامعه امروز آیا این مسئله حل شده و یا شکل آن تغییر یافته است ؟
در جهان امروز و در غرب که خود را پایه گذار حقوق بشر و تساوی حقوق زن و مرد در جامعه می داند نیز ظلم به زنان کمتر از گذشته نیست و تنها تفاوت در این است که با نام تساوی حقوق زنان تحت تسلط خود درآورده اند و با عنوان تساوی حقوق به مقاصد خود می رسند که نمونه آن را در استفاده از زنان در مشاغل سخت و با حداقل دستمزد، استفاده از آنها در کاباره ها ، دانسینگ ها ، فیلم های مستهجن ، تبلیغات محصولات و بر روی جلد مجلات و ... برای دستیابی ارباب زر و زور به سود های کلان و هنگفت می توانیم مشاهده نمائیم.
همانطور که مطلع هستید خانواده کوچکترین رکن سازنده اجتماع است و اگر خانواده سالم باشد مسلماً جامعه نیز رو به صلاح و ترقی می رود . از این رو است که اسلام برای کار زن در منزل ارج و منزلت فراوان قائل شده است و این بدین خاطر است که اگر کانون گرم خانواده توسط مادر و زن به محیطی آرام و با محبت و دور از اضطراب و دلهره تبدیل شود زمینه را برای رشد و تربیت جسمی ، تربیتی ، فکری و معنوی کودکان که آینده سازان مملکت هستند فراهم می سازد و همانا کودکانی که در چنین خانواده هایی پرورش یافته اند از آرامش روحی برخوردار بوده و در تعامل با سایرین دچار برخورد های زننده و زشت و به دور از اخلاق و تربیت اسلامی نمیشوند و انسانهایی که آینده را خواهند ساخت افرادی با تعادل روانی در برخورد های اجتماعی میباشند.
یکی از صفات زنان شایسته مسلمان عفت و پاکدامنی است که این خود عامل مهمی در عدم ایجاد برخی اختلافات زناشویی در زندگی مشترک می باشد .در حدیثی از امام صادق (ع) نقل شده است :
«زن صالح از طلا و نقره باارزش تر است.»
این حدیث شریف ارزش زن در امور معنوی را به طور اجمال بیان می دارد . زیرا اگر در راه تربیت فرزند و امور دیگری که برعهده اوست قدمهای مثبتی بردارد می تواند انسانهای بزرگی را پرورش دهد که سبب دگرگونی عالم را فراهم آورند .
عید سعید فطر بر همگان مبارک باد
پیمان ما با خداوند این است که به هر چه ایمان داشته باشیم ، خداوند برایمان همان آشکار خواهد کرد. گاهی ایمانمان سست می شود و گاهی قوی این فراز نشیب در اعتقاد همان کم و زیاد زندگی ماست گاهی بر این اندیشه هستیم که درست میپنداریم و گاهی بر این باور هستیم که موانعی بر سر راه ما قرار دارد که از حیطه ذهن و توانمان به دور است آن ناتوانی هایمان را به دلیلی خارج از اختیار میدانیم و آنچه که به دست می اوریم از قدرت خود ناشی میدانیم و همین حقیقت انکار ناپذیر است که به راستی هرچه که میکاریم همان درو می کنیم .
سعدی شیرین سخن این شیخ اجل در وداع ماه مبارک این سروده جهانی را اینگونه بیان داشته است
برگ تحویل میکند رمضان
بار تودیع بر دل اخوان
یار نادیده سیر، زود برفتتو نگه دار جوهر ایمان
طاعات قبول